La Cooperativa de Consum la Brolla, la Fumera i l’Ateneu Popular Rocaus denuncien la manca de voluntat política que mostra l’ajuntament per reprendre la vida i la cultura al carrer. No entenen els entrebancs que se’ls imposa a l’hora d’organitzar activitats pel poble. Avisen que reclamen documents tècnics i tràmits administratius com si fóssin empreses amb ànim de lucre i que les instàncies per fer activitats culturals es responen des de la policia local en comptes de l’Ajuntament, esquivant el diàleg entre regidors i entitats. Clara Aguilera és representant de les tres entitats.

Les associacions consideren que l’Ajuntament hauria de facilitar els tràmits si volen un poble viu i actiu en comptes de complicar-los. Remarquen que és una qüestió política, no tècnica. Les entitats denuncien que l’Ajuntament troba pegues a les iniciatives que no sorgeixen de la institució i posen de manifest que els últims mesos s’han fet moltes altres activitats a Sallent a les quals no s’han posat tantes dificultats. Llavors, quins són els motius que porten l’Ajuntament a prendre aquestes decisions segons les entitats culturals?

És per tot això que les entitats reclamen poder parlar amb els polítics de l’equip de govern, i no amb la policia local, per poder demanar explicacions i aclarir les dificultats que es troben per organitzar activitats i recuperar la vida i la cultura al carrer.