Enric Berengueras: “Gravava tot el que feia. Des de les Enramades fins a un partit de futbol a Nàpols”

216

“Tinc 30 dvd’s de 3 hores i hi ha 500 notícies en total”. Aquesta és una declaració d’Enric Berengueras. El càmera sallentí que ha dedicat part de la seva vida en enregistrar tot el que feia i veia. Ara, l’arxiu de Sallent i memòria.cat reben 30 anys de notícies de RTVE. Berengueras ha donat un fons amb les ‘seves’ notícies dels informatius.

A través de la seva trajectòria professional a RTVE, ha fet donació de gravacions de bona part de les notícies de Sallent i de Manresa que havia filmat. En el fons que ha proporcionat, hi ha un total de 39 notícies de Sallent i d’unes 400 de Manresa. Amb tot deixa clar que des del 1961 al 1981 no va disposar d’un vídeo domèstic per poder recuperar tot el contingut que ell estava realitzant.

Les informacions de Sallent quedaran dipositades a l´arxiu municipal de la població. Pel que fa a les notícies de la capital del Bages les va donar a Memòria.cat. En aquest gran recull d’informació hi podem trobar fins a les Enradames de Sallent, un partit de futbol de Nàpols i els castellers de Vilafranca.

Entre moltes filmacions destaquen les inundacions del 82, l´incendi de cal Carreras o un conflicte a la mineria. Berengueras va iniciar la seva col·laboració a RTVE com a càmera el 1968. Actualment té 87 anys i va ser durant dècades un referent de la informació audiovisual de la Catalunya central.

Entrevista a Ona Bages: