Les Enramades de Sallent arriben dijous amb fins a 16 carrers enramats

140
Enramades de Sallent 2016 FOTO-Ajuntament de Sallent
Enramades de Sallent 2016 FOTO-Ajuntament de Sallent

REDACCIÓ | Sallent enramarà fins a 16 carrers per les Enramades, que comencen aquest dijous de corpus. Una cita ineludible del calendari sallentí en què es posa en solfa el patrimoni cultural del poble. Enguany, per tant, hi haurà més carrers enramats que l’any passat, gràcies a l’empenta dels veïns i entitats del poble, que s’han esforçat per recuperar espais i incorporar-ne de nous.

Algunes d’aquestes noves incorporacions són el primer tram del carrer del Cós, que enguany serà ornamentat pels nens i nenes de l’Institut juntament amb els pares de l’Ampa, el carrer Travessia del Teatre enramat per Ràdio Sallent, la plaça de la Verdura a càrrec de l’agrupament Roques Albes, la plaça Joan Vilaseca engalanat per l’Ateneu Rocaus, la plaça Anselm Clavé enramat pel SIAF i els veïns i veïnes així com la plaça Catalunya també a càrrec dels veïns i veïnes.

L’Ajuntament de Sallent i els Amics de les Enramades han preparat un munt d’activitats per gaudir d’aquesta festa tradicional. Del 15 al 19 de juny música, ball, cercaviles, DJ’s, espectacles infantils, sardanes, ballades de gegants i nans, ompliran l’ambient de la vila. L’Orquestra Maravella serà un dels plats forts del dijous nit i el “Retaule dels Embotits”, la teatralització de la gesta de crear soldats amb sacs i palla, es podrà veure per primera vegada al teatre municipal Cal Carrera. Podeu consultar aquí el calendari complet de les Enramades amb horaris i detalls de totes les activitats.

Una altra novetat és el recorregut de la inauguració, que per tal d’agilitzar l’acte en vista del nombre de carrers enramats s’iniciarà al barri de Fussimanya amb el cantautor català Pep Sala com a convidat especial. Es seguiran els carrers enramats amb l’acompanyament de l’Esbart Vila de Sallent i la música de l’EMM Cal Moliner i finalitzarà a la plaça de l’Ajuntament amb vermut popular i l’entrega de records dels carrers enramats.

La festa de les enramades es remunta 600 anys enrere amb documentació del s. XIII, quan els carrers es guarnien al pas de la processó de Corpus. Aquest any, continuadors d’aquesta antiga tradició, s’oferirà un espectacle de llum, color, enginy, esforç, dedicació, creativitat i il·lusió per a petits i grans. Des de l’organització s’espera que enguany hi hagi molta més afluència de públic.