El monument va patir un atac vandàlic dies després de ser inaugurat.

Els impulsors del “Monument del Futur”, l’escultura feminista instal·lada a Manresa, han organitzat una campanya per recaptar diners a través de petites aportacions amb l’objectiu de restaurar l’obra. Aquesta es va destapar al públic el passat 3 de març per commemorar el Dia Internacional de la Dona. L’escultura es trobava a les portes dels jutjats de la capital del Bages però va patir una bretolada dies després de ser inaugurada.

La campanya ja ha pogut recaptar 1.300 euros i l’objectiu és arribar concretament als 5.757 que costa la reparació. En funció de l’aportació que es faci, oberta a tothom i amb diferents quantitats, els impulsors ofereixen diverses recompenses. Entre elles, destaca un curs d’art urbà en línia amb l’autora de l’obra, Aïda Gómez.

L’escultura en sí constava d’un peu amb una inscripció i la figura d’una dona jove. El monument s’havia dut a terme per condemnar les agressions sexuals i homenatjar el coratge de les dones. Es va realitzar en el marc del MUR Manresa, un projecte de creació artística urbana organitzat per l’Ajuntament i amb el suport de diverses entitats com el Comitè Feminista de Manresa.