Engega la segona edició del projecte “Sallent t’acompanya”

139
Engega la segona edició del projecte 'Sallent t'acompanya' FOTO-AJUNTAMENT DE SALLENT
Engega la segona edició del projecte 'Sallent t'acompanya' FOTO-AJUNTAMENT DE SALLENT

Aquest dilluns ha començat la segona edició del pla ocupacional Sallent T’acompanya, que s’allargarà fins al 20 de juliol. Es tracta d’una iniciativa que va néixer l’any passat per donar cobertura a les persones de més de 45 anys que es troben en situació d’atur i que enguany ja compta amb més de 14 persones apuntades.

Sallent T’acompanya, dóna formació i feina en l’àmbit de l’atenció a les persones amb poca autonomia o que requereixen necessitats especials a través d’una borsa de treball, que es va crear l’any passat, per assegurar que les persones contractades per aquests serveis tinguessin una formació prèvia. Aquesta formació consta d’una part teòrica i pràctica d’auxiliar de la llar amb mòduls diversos, que inclouen des de la dinamització social fins a la tecnologia, passant per tallers de primers auxilis, neteja de la llar, mobilitzacions i transferències i l’acompanyament psicològic.

Veient la demanda i la bona rebuda que ha tingut la primera convocatòria del projecte, l’Ajuntament ha previst una ampliació de la formació per aquesta segona edició amb més hores de català i matemàtiques, per poder aprovar la prova d’accés als certificats professionals relacionats amb aquesta formació un cop finalitzat el curs. També s’ha augmentat les hores del taller de costura a petició de les usuàries de la primera edició. I a més a més, es disposarà d’un servei de psicologia comunitari per a qualsevol membre de Sallent T’acompanya o ciutadà del municipi, extern al programa, que ho necessiti.

En la primera convocatòria, hi van participar 12 dones, 5 de les quals van ser contractades en diferents empreses com ara: l’Ajuntament (servei d’atenció domiciliària), la Cooperativa Germanó, Neteges Bages, Consell Comarcal (com a monitora d’autocar realitzant tasques d’acompanyament als infants) i la residència Sant Bernat. 4 d’aquestes dones van fer l’examen per accedir a formació reglada, dues van aprovar i actualment una d’elles segueix formant-se.

Des del consistori sallentí es vol donar suport a totes les persones que es troben en situació d’atur. Mentre el projecte Turn-On actua sobre la població jove de Sallent, aquest pla d’ocupació incideix en les persones majors de 45 anys amb un objectiu comú: promoure la formació i la millora de la seva situació personal.