Endesa renova un centre de transformació a Santpedor per millorar el servei a clients del Bages

148
Nou centre de transformació d'Endesa a Santpedor
Nou centre de transformació d'Endesa a Santpedor

Endesa ha finalitzat recentment els treballs de renovació tecnològica a un centre de transformació a Santpedor, al Bages, amb l’objectiu de telecomanar-lo per tal de millorar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric a clients del propi municipi i de Sant Joan de Vilatorrada.

Aquesta reforma, que ha suposat una inversió superior als 15.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, ha consistit en la substitució de les tradicionals cabines per unes d’última tecnologia, molt més compactes i fàcils de maniobrar. Aquestes, incorporen un gas de característiques especialment aïllants, fet que les fa més segures per a les persones que han de manipular-les i també més robustes de cara a suportar ambients salins i humits o de forta pol·lució. Alhora, gairebé no requereixen intervencions de manteniment, a diferència de la tecnologia anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el servei als clients.

El nou centre de transformació està dotat d’equips d’actuació remota i un sistema de comunicacions que permet accionar a distància els dispositius de maniobra del centre de transformació des del Centre de Control que la Companyia té a Barcelona. Aquesta característica permet evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències, ja siguin pròpies o derivades de l’acció d’agents externs. D’aquesta manera s’estalvia temps en la localització d’avaries i s’agilitza, en molt, la resolució i el temps d’interrupció del subministrament elèctric.

Aquests treballs formen part dels plans d’inversió de la Companyia en aquesta comarca, i, a part de la millora qualitativa en les instal·lacions, són un pas més per dotar la infraestructura elèctrica dels darrers avenços tecnològics i garantir un millor servei als clients.