Endesa inverteix més d’1,6 milions d’euros en l’automatització de la xarxa elèctrica a la Catalunya Central

151

En total s’han instal·lat 89 sistemes nous de telecontrol en centres de transformació que beneficiaran a una cinquantena de poblacions.

Es calcula que amb aquesta tecnologia es pot reduir en un 20% el temps d’interrupció en cas que hi hagi una incidència i millorar així la continuïtat del servei. La millora es tracta d’una actuació inclosa en el Pla de Qualitat d’Endesa que té com a objectiu final avançar en un model de gestió “més eficient” de la xarxa mitjançant l’automatització de les seves infraestructures.

Aquests sistemes de control remot permeten realitzar maniobres d’operació a distància. Així, des del Centre de Control d’Endesa es poden accionar a distància els dispositius de les instal·lacions sense haver de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències.

El Centre de Control rep informació que permet detectar i aïllar els defectes que puguin produir-se a la xarxa mitjançant els elements de detecció de pas de defecte.

D’aquesta manera “s’estalvia temps en la localització d’avaries, amb la reducció del temps d’interrupció del subministrament elèctric als clients que s’alimenten d’aquestes instal·lacions”, segons ha explicat l’empresa en un comunicat.