Encetem una setmana que serà menys càlida i més inestable

74

Comencem la setmana amb una temperatura força suau i sense núvols. El sol serà el protagonista durant aquest matí a l’espera que arribin bandes de núvols alts i mitgencs, preludi d’un canvi de temps. Fins i tot, no es descarta algun ruixat de caràcter feble a punts del Solsonès que pugui arribar al final del dia. Tot plegat, amb un migdia càlid, però res a veure amb els valors de la setmana passada; avui les màximes estaran més controlades i es mouran al voltant dels 30-31ºC. A més, el vent bufarà moderadament de component sud-est.

Demà dimarts, retirada de l’anticicló. Això ens farà parlar d’un temps més ennuvolat des de bon matí, amb algunes tímides ullades de sol. A més, serà durant el migdia i tarda quan ens podria afectar una línia de precipitacions. En conjunt, poc destacables i principalment afectarien la comarca del Solsonès i nord del Bagès. Pel que fa a la temperatura, es mantindrà si fa o no fa a la d’avui. Calor però sense extrems.

I de cara als pròxims dies, bones notícies perquè tindrem un temps més insegur. Dimecres, els xàfecs localment forts podrien afectar qualsevol punt de la Catalunya Central durant la matinada i primeres hores del matí, petita treva durant el dijous i possiblement divendres les pluges i tempestes reapareixerien a molts punts. Amb tot, el mercuri baixarà i els dies vinents ja tindrem un ambient clarament menys càlid, fins i tot força confortable.