En marxa el projecte “Relats”, entrevistes entre els joves del SIAF de Sallent i avis de la residència Sant Bernat

112
Joves del SIAF de Sallent entrevistant una àvia de la residència Sant Berant FOTO.AJUNTAMENT DE SALLENT
Joves del SIAF de Sallent entrevistant una àvia de la residència Sant Berant FOTO.AJUNTAMENT DE SALLENT

Aquest mes de febrer ha engegat “Relats”, un projecte de treball en xarxa entre el Servei d’Infància, Adolescència i Família (SIAF) i la residència Sant Bernat. Es tracta d’una iniciativa que té per objectiu crear un marc de confluència intergeneracional entre aquests dos col·lectius per tal de fomentar la inclusió activa dels residents de la residència Sant Bernat a la vida social de Sallent i, a l’hora, activar la implicació dels més joves en el benestar de les persones grans.

Cada dilluns a la tarda, els alumnes del SIAF fan una visita als avis i àvies de la residència per fer-los una petita entrevista sobre diversos temes de la seva vida quotidiana, com per exemple, la seva infància o la seva professió. A través d’aquestes converses neix un vincle que permet enriquir la xarxa relacional de la gent gran i, al mateix temps, dotar de valor i rellevància el seu coneixement.

Per tal de fer efectives aquestes entrevistes, els alumnes del SIAF han visitat anteriorment els avis per conèixer-los, i han rebut classes preparatòries per elaborar continguts, així com una petita formació en la tècnica de l’entrevista, el vídeo i la fotografia.

Aquest projecte conclourà el mes de març, on es podrà veure el resultat final en u