En ERO 110 treballadors de l’empresa d’ICL a Súria

214
Treballs a la mina de Cabanasses de Súria.
Treballs a la mina de Cabanasses de Súria.

Negar baixes traumàtiques és l’objectiu que tenen els sindicats i diuen que no a l’acord que poposava l’empresa com per exemple: prejubiacions i també pactar baixes incentiaves. 

L’empresa ICL ha anunciat avui la presentació d’un expedient d’extinció de 110 contractes a la mina de Súria, segons han explicat fons de CCOO al diari Regió7.

Amb tot, però, els sindicats, no han acceptat el pla de l’empresa. A través de diferents reunions la decisió de l’empresa ha estat, doncs, presentar un expedient d’extinció de contractes per al total de 110 persones que la companyia considera que no té lloc al projecte miner.

ICL assegura que els motius són econòmics i també de produció, ja que com van anunciar fa uns mesos la mateixa empresa  hi ha hagut la caiguda del preu de la potassa. Per altra banda, el secretari d’indústria de CCOO Vallès Occidental-Catalunya Central, “quan a l’empresa encara hi ha uns 400 subcontractats per 714 treballadors propis d’ICL”. Segons explica Rueda, el pla Phoenix preveia que un cop es tanqués l’activitat extractiva a Sallent, com així va passar a mitjans del passat mes de juliol, la plantilla de Súria es mantindria en 714 persones. “Si ara n’acomiaden 110 estaran incomplint el seu compromís”, diu Rueda.