EN DIRECTE: El ple de la moció de censura a Sant Fruitós

219
L'entrada al Pavelló minuts abans de l'inici del ple.
L'entrada al Pavelló minuts abans de l'inici del ple.

13:15 Pren la paraula Íngrid Bonells qui diu que no hi ha hagut cap queixa contra Gent Fent Poble i retreu als tres grups que han presentat la moció que hagin pactat sent tan distants políticament.

13:12 David Uró diu que la moció vol censurar els insults i l’assetjament i Joan Carles Batanés l’interromp per retreure-li que si ell ha assetjat mai ningú, ho denunciïn perquè és un delicte.

13:08 David Uró diu que l’únic que va voler Gent Fent Poble a canvi del pacte pel cartipàs d’aquest mandat era l’abstenció d’ERC i pujar-se els sous.

13:03 Pren la paraula David Uró, qui recorda a Gent Fent Poble que els tres grups havien avisat que presentarien la moció si no treballaven plegats. “A l’octubre vam signar un acord que era l’última oportunitat per Gent Fent Poble. Vam signar l’acord del cartipàs per facilitar la governabilitat de Sant Fruitós.”

Carme Cruz, Joan Carles Batanés i Ingrid Bonells

12:53 Pren la paraula Vicenç Llorens, qui recorda que és alcalde gràcies als vots d’ERC, PSC I JxSF.

12:48 Cristina Murcia: “Estem aquí per l’incompliment d’un pacte del dia 15 de juny on es deia que tots els grups municipals treballarien plegats.”

12:46 Cristina Murcia i Joan Carles Batanés protagonitzen un moment tens. Batanés titlla Murcia de mentidera per dir que no ha reconegut les feines dels altres i Batanés li retreu que l’estiguin fent fora.

12:44 Pren la paraula Cristina Murcia qui explica que moltes dels èxits de Gent Fent Poble han sigut al costat dels altres partits.

12:41 Joan Carles Batanés: “Heu presentat la moció de censura perquè esteu a anys llums de Gent Fent Poble.”

12:39 Batanés: “La gestió de la COVID-19 ha sigut impecable i Sant Fruitós ha sigut un poble pioner a l’hora d’afrontar la crisi. Un milió d’euros invertits. Quants pobles més han invertit un milió d’euros a Catalunya per fer front a la crisi?”

12:31 Joan Carles Batanés treu pit de la gestió de Gent Fent Poble al capdavant de l’Ajuntament. Recorda tots els projectes que ha tirat endavant en els darrers 9 anys i retreu als grups que han presentat la moció de censura que el vulguin fer fora per no treballar en equip. “Tot el que hem aconseguit és perquè soc un opac i no sé gestionar?”

12:23 Pren la paraula Joan Carles Batanés: “El primer que faré com a alcalde i si prospera la moció de censura, vull demanar disculpes a tots els ciutadans a qui hem decebut. També vull fer un agraïment a tota la gent amb qui he treballat i totes les persones que formen Gent Fent Poble.”

La distribució dels regidors varia respecte el ple anterior. Vicenç Llorens i Íngrid Bonells ocupen les taules centrals perquè formen la mesa del ple.

Distribució dels regidors durant el ple.

12:19 Àdria Mazcuñan estén la mà a Gent fent Poble. “Estem en un moment que hem de treballar plegats i l’acord per treballar units segueix en peu. Us hi esperem. Volem dibuixar el futur plegats.”

Aquest és l’ambient a l’exterior del Pavelló d’Esports

12:16 Àdria Mazcuñan és la primera en prendre la paraula. Explica que és la moció és un mecanisme democràctic que poden tirar endavant. Diu que el que l’ha dut a presentar la moció de censura ha sigut la gestió de la crisi de la COVID-19.

12:00 Comença el ple. Vicenç Llorens, de Junts per Sant fruitós, explica el motiu de la convocatòria i recorda els regidors que han presentat la moció de censura. També explica que la mesa la formaran ell mateix i la regidora Íngrid Bonells.

11:55 Els regidors ja són al seu lloc amb les taules col·locades com al darrer ple i els assistents també són a les grades. Només hi han pogut accedir 38 i estan distribuïts per les grades del Pavelló a dos metres de distància l’un de l’altre.

11:34 Arriben els regidors d’ERC, PSC i Junts per Sant Fruitós amb els seus vehicles pel camí que dona a les Brucardes i entren per la porta de darrera del Pavelló.

11:15 A falta de 3/4 d’hora per l’inici del ple, els primers manifestants s’han començat a reunir davant del Pavelló Municipal d’Esports i han muntat una catifa vermella amb estàtues que simulen els Òscars amb els noms dels regidors dels tres grups que han presentat la moció. A dos quarts de dotze entraran els regidors al Pavelló i a tres quarts començarà el ple.