En Comú Santpedor s’estrenarà a les municipals amb persones vingudes del sindicalisme i el món associatiu

196
Presentació de la llista d'En Comú Santpedor per les eleccions municipals de 2019 amb Jesus Puig de peu al centre
Presentació de la llista d'En Comú Santpedor per les eleccions municipals de 2019 amb Jesus Puig de peu al centre

Els punts clau del seu programa seran dinamitzar el nucli històric, serveis socials, participació ciutadana, igualtat, i feminisme

En Comú Santpedor ha presentat aquest matí una llista per les municipals en què destaca la presència de persones vingudes del món sindicalista i associatiu. Amb Jesús Puig Sorinas al capdavant, la formació comptarà també amb Xavi León, Eva Alcantara, Ismael Marín, Alba Pellicer, Manel Prados i Josefina Flotats. Segons Puig es tracta d’un “grup de persones amb llarga trajectòria en el món de la lluita pels drets socials, polítics i sindicals”, i ha afegit que “cap de nosaltres té un màster, però si el tinguéssim hauríem anat a classe”.

Pel què fa al programa electoral amb què En Comú Santpedor es presentarà a les eleccions, Puig ha destacat quatre punts clau: La dinamització del nucli històric, que assegura que “està patint un procés de desertització tan a nivell comercial com d’habitatges”; potenciar els serveis socials i fer una campanya perquè els veïns sàpiguen els ajuts que poden demanar; impulsar la participació ciutadana amb propostes com “demanar a la gent quin ús fer de les futures instal·lacions de Cal Clarassó”; i la igualtat entre persones, amb menció especial a la llibertat sexual i el feminisme. Un aspecte, aquest últim, en què ha incidit especialment, fent referència al gran nombre de dones que van a la llista i la seva “importància per portar a terme un projecte de municipalisme transformador”.

En Comú Santpedor és el primer cop que es presenta a unes eleccions municipals a Santpedor. La candidatura s’ha donat a conèixer aquest matí a la Capella de Sant Andreu de Santpedor davant una cinquantena de persones, amb la presència de la candidata de Manresa en Comú, Ana C. Querol, que ha fet el discurs inicial reivindicant la feina feta pels comuns en ciutats com Barcelona o Montcada i Reixach.