Josep Joan Roda, Ana Querol i Marc Parès. - Foto: Joel Peña
Josep Joan Roda, Ana Querol i Marc Parès. - Foto: Joel Peña

En Comú Podem ha desencallat el projecte del Tramvia del Bages a través dels pressupostos. En el preacord que el partit va arribar amb el Govern s’hi va incloure un estudi informatiu per treure del calaix el projecte que porta aturat des del 2009. Aquell any ja es va fer un estudi informatiu.

L’objectiu a llarg termini, però és fer un pacte nacional per la mobilitat sostenible. Per això, els pressupostos també contemplen començar les obres per fer un tren tram al Camp de Tarragona i un avantprojecte a la Costa Brava. Ho ha explicat el diputat territorial d’En Comú Podem, Marc Parés.

El projecte del Tramvia del Bages té un valor estimat d’entre 110 i 150 milions d’euros. La partida pressupostària per l’estudi informatiu, però, és d’1 milió d’euros. Això després de la inversió de 60 milions d’euros que faran els Ferrocarrils de la Generalitat per soterrar alguns trams de les vies a Manresa. Des del grup d’En Comú Podem no comprenien perquè l’Ajuntament apostava per soterrar les vies i donava l’esquena al projecte comarcal.

Ara, amb l’estudi acordat, la Coordinadora de Manresa En Comú Podem, Ana Querol ha explicat que volen implicar el màxim d’actius de la comarca per definir de manera àmplia el projecte.

A llarg termini, tampoc descarten mirar de fer arribar el tren al Berguedà o al Solsonès i volen canviar la concepció de la mobilitat radial que hi ha ara a una mobilitat en xarxa.