Empreses turístiques del Bages organitzen una sortida per coneixer el territori

109

Una cinquantena d’empreses turístiques del Bages s’estan formant per acreditar-se com a Punt d’Informació Turística i Centres Col·laboradors del Geoparc Unesco de la Catalunya Central. Amb motiu d’això, han organitzat una sortida per conèixer l’oferta turística de la comarca. Concretament, han visitat el Castell de Balsareny i la Sèquia.

Aquestes sortides formen part de la formació que han de seguir les empreses que participen en els programes de competitivitat turística. Els programes consten de diferents sessions, que combinen activitats presencials amb virtuals, així com sessions teòriques i sortides de coneixement del territori.

Aquest any hi ha deu empreses que s’estan formant per aconseguir l’acreditació. El Programa d’Informació Turística permet que diferents equipaments i serveis vinculats al turisme siguin un espai de suport i informació pels turistes que visiten la comarca. Es tracta d’un programa impulsat per la Diputació de Barcelona i s’executa a través de l’àrea de Turisme del Consell Comarcal.

El Bages té actualment més de 70 equipaments amb el distintiu de Punt d’Informació Turística. L’objectiu de Bages Turisme és que la comarca pugui disposar del màxim número de Punts d’Informació Turística, ja que són de gran ajuda per al visitant.