“La Central” el conduirà la periodista manresana Aurora Rodríguez

Emissores locals del Bages (Sallent, Sant Fruitós i Sant Vicenç de Castellet), el Moianès (Santa Maria d’Oló) i el Solsonès (Solsona) començaran dilluns que ve, 4 de febrer, l’emissió de “La Central”, el primer programa de ràdio de l’àmbit de la Catalunya central. Es tracta d’un magazín matinal de tres hores de durada que emetran de dilluns a divendres de les 8 a les 11 del matí. Ràdio Sallent en serà la capçalera però les cinc emissores estaran interconnectades per oferir continguts simultàniament.

El programa tindrà una primera part informativa, amb notícies de la zona i informació de servei. També oferirà tertúlies, entrevistes i reportatges relacionats amb l’actualitat del territori. Hi haurà seccions setmanals, com ara les que comptaran amb la participació d’usuaris de la fundació Ampans i d’interns de la presó de Lledoners. El primer programa començarà amb una entrevista conjunta als alcaldes de Sallent, Sant Fruitós, Solsona i Santa Maria d’Oló.

La directora i presentadora de “La Central” és la manresana Aurora Rodríguez, que té llarga experiència en el periodisme local com a redactora al Regió7, Ràdio Berga i més recentment a Betevé. També ha treballat en mitjans d’abast nacional com són RAC1 i l’agència Efe. El programa compta amb un equip d’una dotzena de persones, format bàsicament per joves periodistes que col·laboren des de fa temps en les emissores municipals.

El projecte l’impulsen les ràdios locals vinculades a la cooperativa Ona Bages – Ona Moianès i Solsona FM, i és una coproducció dels Ajuntaments implicats i la Xarxa Audiovisual Local, l’empresa pública de la Diputació de Barcelona que ho finança. En un primer moment són cinc les emissores que participaran en el magazín però la previsió és que progressivament se n’hi vagin afegint més d’aquestes tres comarques i també del Berguedà. En aquest sentit, Ràdio Moià ja ha expressat la voluntat d’unir-s’hi a partir del juliol.

El programa es podrà sentir a través de l’antena de les municipals Ràdio Sallent (107.6 FM), Ràdio Sant Fruitós (107.5 FM), Ràdio 010 (d’Oló, a la 107.2 FM), Solsona FM (107.5 FM) i de l’emissora social Castellet Ràdio (en proves des de la 99.3 FM) i també per internet a través de l’emissió en directe i a la carta que ofereixen als seus llocs web.