Els veïns del Xup pinten dos murals per revitalitzar el barri

96

L’acció forma part del projecte “Barris i comunitats: motors de transformació social. L’objectiu és crear oportunitats per la inclusió i la cohesió social. Hi participen col·lectius de joves i de gent gran del barri de Manresa. El projecte l’ha engegat l’ajuntament de Manresa i està finançat per la Diputació de Barcelona. S’estan pintant a un mur lateral del grup d’habitatges Pare Ignasi Puig 27 i a la pista poliesportiva. Per fer-los, han comptat amb l’ajuda de dos artistes, cada un encarregat d’un moral diferent. Un d’ells ha sigut a càrrec de l’artista Lleidatà Llukuter. Així explicava els objectius del projecte a Ona Bages:

Ell va dissenyar el mural, que va crear-se de forma col·laborativa a partir de converses amb els joves del barri i els alumnes de l’institut Manresa Sis. Es va decidir que la temàtica seria una mirada a la pau. Llukuter és membre de l’associació de Creativitats Urbanes, i ja ha creat murals amb iniciatives similars arreu de Catalunya.

L’altre mural l’ha fet en Roc BlackBlock, i forma part del seu projecte anomenat Murs de Bitàcola. Es va organitzar una reunió amb veïns per decidir la temàtica. El sentit de comunitat, l’empoderament i l’orgull per haver aconseguit millores socials al barri, van ser els temes seleccionats. El mur es pintarà basant-se en una fotografia històrica del Xup, per reivindicar la memòria local.