Els veïns del carrer de l’Om i carrer Claret de Sallent s’estalviaran l’impost per urbanitzar el Carrer del Passatge de les Vinyes. És una despesa que altres carrers han pagat sempre i que, per primera vegada, no arribarà directament als sallentins.

Junts per Sallent, Cabrianes i Cornet apunta que deixar exempts als veïns per primera vegada és crear un precedent. Al Passatge de les Vinyes s’hi faran millores en la canalització i l’enllumenat. És un projecte que va encetar el líder de Junts, David Saldoni, en l’última legislatura, i diu que ja va avisar als veïns que haurien de pagar l’impost que genera l’urbanització de la zona. Ara bé, els veïns NO paguen tota la obra perquè la Generalitat també hi posa subvencions.

 En total s’invertiran 100.000 euros en aquesta millora i l’Ajuntament haurà d’abonar 14.000. Pel que fa els veïns han d’aportar un 10% de l’obra, és a dir 1.400 euros. Segons explica el regidor d’urbanisme, Miquel Estruch, era més car avisar als veïns que assumir-ho des de l’Ajuntament.

L’oposició creu que deixar exempts als veïns de pagar els impostos obre la porta a fer-ho en noves ocasions. Saldoni proposa dividir l’impost amb més carrers perquè NO ho hagi d’assumir tot un de sol.

A tot això l’Ajuntament de Sallent es limita a dir que s’ha procedit a fer-ho d’aquesta manera a causa de la Covid i no volien fer pagar més impostos als veïns. Saldoni, però, ho va titllar d’excusa.