Els veïns de Santpedor, Sant Fruitós i Navarcles d’entre 50 i 69 anys podran participar al gener en un programa pioner de detecció de càncer de Colon

151
Kit per fer la comprovació del càncer de colon FOTO.DIARIO DE NOTICIAS
Kit per fer la comprovació del càncer de colon FOTO.DIARIO DE NOTICIAS

El càncer de còlon i recte és el més freqüent en el conjunt dels homes i dones a Catalunya i suposa la segona causa de mort per càncer a Catalunya

Els veïns i veïnes de Navarcles, Sant Fruitós i Santpedor, d’edats compreses entre 50 i 69 anys rebran una carta invitant-los a participar en el Programa de detecció precoç del càncer de colon durant el mes de Gener de 2019.

L’Oficina Tècnica de Cribratge de Càncer de Còlon i Recte d’Althaia iniciarà el mes de gener-2019 la segona ronda del Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte.  Durant el mes de gener es farà l’enviament d’una carta a tots els veïns i veïnes del municipi d’edats compreses entre els 50 i els 69 anys per convidar-los a fer-se una prova molt senzilla a casa.

El programa consisteix a recollir una petita mostra de femta per analitzar si les deposicions contenen petites quantitats de sang que no es veuen a simple vista. El procediment és molt simple. Els veïns i veïnes que hagin rebut la carta hauran de dirigir-se a una de les farmàcies adherides al programa, entregar la carta i a continuació el farmacèutic/ca li donarà la prova per recollir la mostra de femta.  Un cop recollida la mostra de femta a casa, s’haurà de tornar la prova a la farmàcia.

Un cop analitzada pel laboratori es comunicarà el resultat final per correu o bé per telèfon. En cas que la prova sortís positiva, s’oferirà la possibilitat de fer una colonoscòpia per descartar cap lesió en el còlon o recte.

El càncer de còlon i recte és el més freqüent en el conjunt dels homes i dones a Catalunya i suposa la segona causa de mort per càncer a Catalunya.

L’objectiu principal del Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte és detectar lesions preneoplàsiques anomenades pòlips i càncers en estadi precoç, que tindran un millor tractament i més bon pronòstic. La participació en aquest programa és voluntària.