Els veïns de Sant Vicenç de Castellet reclamen la cessió de l’ermita de Vallhonesta

264

Prop d’una trentena de veïns s’han concentrat aquest matí de manera simbòlica a l’ermita de Vallhnesta de Sant Vicenç de Castellet. Reclamen la sessió de Sant Pere de Vallhonesta al municipi i també el cementiri. 

A tot això l’Ajuntament ja ha rebut més de 600 firmes que reivindiquen la cessió. Ara, amb representació política i sociocultural, es demanarà una reunió amb el Bisbat de Vic per entregar-li les signatures. Demanen al Bisbat de Vic i a Joan Casajuana, enfrontats per la propietat, la cessió al municipi de l’ermita i el cementiri de Sant Pere de Vallhonesta. La recollida de les signatures s’ha fet pública aquest matí en el marc d’un acte reivindicatiu celebrat a Sant Pere de Vallhonesta, coincidint amb la data del primer de maig, jornada en què tradicionalment se celebrava l’Aplec del Panellet.

Les adhesions han estat recollides els darrers mesos a través de la mobilització per part de l’Associació de Veïns de Vallhonesta i el Centre Excursionista de Sant Vicenç de Castellet. De fet, en aquesta convocatòria també s’havia convocat el Bisbat, però no s’hi ha presentat. L’alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet, Adriana Delgado, ha destacat que el conflicte ha de ser “relativament fàcil de resoldre” perquè s’està parlant d’una sessió i no cap canvi d’ús.

Delgado ha volgut posar en valor la feina desinteressada d’anys i anys de l’Associació de Veïns i del Centre Excursionista “per mantenir endreçat i en condicions tot aquest entorn, un fet que no pot quedar en l’oblit. Reivindiquem l’esforç col·lectiu i popular que sempre han estat vinculats a Sant Pere de Vallhonesta”. De fet, Adriana també ha agraït als veïns el manteniment que fan a l’ermita.