Els veïns de Pineda de Bages reclamen incorporar més agents policials a la zona

162
Imatge de la reunió d'ahir al vespre a Pineda de Bages / Fotografia: Laura Coletas
Imatge de la reunió d'ahir al vespre a Pineda de Bages / Fotografia: Laura Coletas

Aquest dilluns es va convocar una reunió amb veïns, Ajuntament i els diferents cossos policials arran de l’onada de robatoris d’aquests últims dies

Sant Fruitós de Bages va convocar aquest dilluns els veïns de Pineda arran de l’onada de robatoris que la urbanització ha patit recentment. L’objectiu de la sessió va ser recordar les mesures de prevenció, informar de les accions que s’han dut a terme fins ara, així com explicar algunes de les mesures que s’implementaran per intentar solventar la problemàtica. 

La reunió va comptar amb la participació dels membres de l’Associació de Veïns de Pineda, l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, el cap de la Policia Local del municipi, dos agents dels Mossos d’Esquadra, així com els regidors de l’Ajuntament Carme Cruz, Núria Clarella i Cristian Marc Huerta. 

L’alcalde de Sant Fruitós de Bages va iniciar la seva intervenció afirmant que han passat un període “anormal” i que no es “poden permetre que en vuit dies hi hagin hagut dotze robatoris”. Així mateix va constatar que es tracta de bandes preparades que no tenen por de res i que operen seguint una metodologia diferent a l’habitual.  

Malgrat l’onada recent de robatoris, Batanés va comunicar que des que tenen càmeres al municipi s’han reduït un 30% respecte al mateix període de l’any passat. “L’Ajuntament ha fet els deures, però no podem abaixar la guàrdia” va afegir. En aquest sentit, va manifestar que seguiran en aquesta línia i que l’any que ve preveuen instal·lar més càmeres de seguretat al municipi i afegir al pressupost dues places més d’agents de policia. L’alcalde va remarcar que “l’acció ha d’anar més enllà del que fan els municipis” i que cal implicació per part de la Generalitat. 

Durant la sessió, els diferents cossos policials van explicar la metodologia que han fet servir els lladres en aquests casos, fent esment d’algunes recomanacions i consells de seguretat. Van informar sobre les actuacions i estratègies policials que s’han dut a terme al llarg d’aquests dies per poder fer front a aquesta problemàtica. 

Els veïns presents a la sessió van reclamar que s’incrementi la seguretat a la zona, incorporant més agents policials. En aquesta línia, els Mossos d’Esquadra van fer saber al veïnatge que han de ser conscients dels recursos de què disposen i que estan fent “un plus” en la seva activitat policial. 

El cap de la Policia Local va informar que, una de les mesures que es volen dur a terme, és la de posar detectors de wifi en alguns camins per avisar d’activitat inusual.

L’alcalde de Sant Fruitós està a l’espera de la reunió formal que ha demanat amb el conseller d’Interior, Miquel Buch, perquè sigui la Generalitat “qui agafi el timó de la situació”.