Els treballs arqueològics al Serrat de la Cabra d’Or d’Artés s’han fet sense voluntaris

269
Treballs a la torre medieval del Serrat de la Cabra d'Or - Foto: Aj. Artés
Treballs a la torre medieval del Serrat de la Cabra d'Or - Foto: Aj. Artés

Una decisió presa a causa de la situació d’excepcionalitat sanitària d’enguany.

La campanya, promoguda per l’Ajuntament d’Artés i el seu Museu de la història municipal, l’ha dut a terme un equip de l’empresa artesenca Arqueòlegs.cat SL, sota la direcció de Pau Alberch. La crisi sanitària ha obligat a fer les obres sense ajuda externa i en un període de temps inferior al d’altres anys. 

La feina s’ha concentrat, en primer lloc, en adequar i netejar el jaciment perquè pugui continuar rebent visites i per reduir l’erosió que provoca la natura en les restes arqueològiques. Després, s’ha fet una rebaixa de l’enderroc del costat nord per mirar d’ampliar el perímetre per aquesta banda. A continuació, els treballs s’han centrat en el mur oriental que dona tancament a la torre. Per consolidar aquesta construcció, abans, s’ha delimitat i excavat l’espoli per tal d’afermar correctament tot el mur. 

Des dels inicis de les campanyes arqueològiques a Artés l’any 2014, aquestes van de la mà d’un projecte de restauració que té com a objectiu consolidar els elements descoberts de mica en mica perquè no es malmetin amb el temps. És per aquest motiu que, per aquest any excepcional, s’ha decidit donar prioritat a la restauració en lloc d’ampliar el propi jaciment.