Els treballadors d’ICL temen que l’empresa vulgui tancar definitivament

152

Els treballadors de ICL Iberpotash temen que des de l’empresa es vulgui tancar la mina definitivament i no invertir en millores de seguretat. Si tot va bé, de cara el 2023 ICL hauria de canviar tota la seva activitat cap a Súria i tancar les mines de Vilafruns, ara però, els treballadors temen que es vulgui tancar la mina aquest 2020 abans que invertir en la seguretat dels treballadors.

El secretari de CCOO d’Indústria de la Catalunya Central, Josep Rueda, ha assegurat que “ICL hauria de garantir la seguretat a la mina i de moment no tenim cap resposta”. Ara, però, tenen por que la mina no torni a obrir. Segons l’empresa “no té data d’obertura, però demanem a l’empresa que es torni a obrir, perquè sinó es deixaria sense feina a molta gent”.

A més, s’ha contractat a un consell d’experts internacionals valorin la seguretat de la mina a petició d’ICL i Rueda demana “poder-hi participar perquè nosaltres sabem les necessitats reals de la mina”.

La vaga del 30

Des del sindicat recorden que, després de la primera mort, van convocar una vaga indefinida per exigir un pla de seguretat laboral a l’empresa. L’aturada, que havia de començar el 17 de juny, es va ajornar fins al dia 30, “davant la promesa de la direcció de Montajes Rus d’iniciar immediatament una negociació per acordar i implementar aquestes imprescindibles iniciatives”, recorden. Asseguren, però, que l’empresa “ha incomplert la seva paraula i ha hagut de constatar per la via més cruel que les reivindicacions sindicals eren i són una necessitat imperiosa”.

Tots els treballadors faran una concentració a la Plaça de l’Ajuntament aquest dimarts a les 11 del matí on es llegirà un manifest per part de treballadors de Montajes Rus.