Els treballadors de Montajes Rus mantenen l’esperança per revertir el tancament de Vilafruns

239
Pla mitjà de l'assemblea de treballadors a Sallent, amb l'alcaldessa de Berga i el de Sallent en primer terme. Imatge del 22 de juliol del 2020. (Horitzontal)

Els treballadors de Montajes Rus, empresa subcontractada a la mina de Vilafruns, confien en poder “revertir” la decisió d’ICL de tancar les instal·lacions de Balsareny-Sallent. Aquest dimecres el matí més d’un centenar d’empleats s’han aplegat a Sallent per intercanviar opinions, ja que, demà, arrenquen les negociacions amb la direcció de Montajes Rus, que ha anunciat un ERO que afectarà 248 dels 450 empleats que té l’empresa. Des del comitè recorden que l’expedient arriba després dels dos accidents laborals mortals ocorreguts a la mina i on, en tots dos casos, eren treballadors de la subcontractada. Dimarts vinent, coincidint amb el Fòrum de la Mineria del Bages, preveuen la primera de les mobilitzacions.

La trobada s’ha produït a l’Espai Cultural Fàbrica Vella de Sallent amb l’objectiu de concretar les accions a emprendre després que Montajes Rus anunciés que acomiadaria 244 empleats.

Aquest dijous arrenquen les negociacions del comitè d’empresa amb la direcció de Montajes Rus. Amb motiu d’aquestes, s’ha previst una concentració a les portes de les instal·lacions, a Berga.

A l’assemblea de treballadors també hi han assistit els alcaldes de Balsareny, Sallent, Súria i Berga. També la delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps. En declaracions a Ona Bages, Oriol Ribalta, alcalde de Sallent assegura que s’ha de revertir la situació però que, en qualsevol cas, tot depèn de les negociacions entre comitè d’empresa i la pròpia Montajes Rus.

Ribalta també creu que s’haurien pogut buscar altres alternatives.

Dimarts vinent s’ha de celebrar el Fòrum de la Mineria del Bages, on, per cert, els treballadors de Montajes Rus no han estat convidats segons el president del comitè d’empresa, Òscar Cano.