Els Traginers de Balsareny tornen a ocupar els carrers

111
Pla general de la cavalcada dels traginers, un dels actes principals de la festa de Balsareny. Imatge del 16 de febrer del 2020. (Horitzontal)

Aquest cap de setmana, Balsareny ha acollit la seva festa més popular: els traginers. Una festa més especial si cap per aquestes dates, per bé que és el primer gran esdeveniment popular de la comarca sense restriccions per la pandèmia. La Festa dels Traginers ha recuperat les activitats principals al carrer i ahir va culminar amb la tradicional cavalcada.

Tot i que el gruix dels actes es van concentrar en la jornada de cap de setmana, aquests van començar a la tarda de dijous amb la festa per a infants i a la nit amb l’obertura de la taverna del traginer. El divendres va seguir l’activitat infantil, amb el matí dedicat als jocs tradicionals de fusta a la plaça de l’Església i un correfoc a la tarda. I, al vespre de divendres, es va organitzar els sopars amb concert per a joves i grans.

El dissabte va ser el torn de l’exposició fotogràfica, la cavalcada dels traginers joves i diferents actuacions de dansaires. A la tarda-vespre, va tenir lloc el concert de l’Escola de Música, el correfoc i l’espectacle piromusical, amb la ruta nocturna del traginer abans del concert nocturn.

Finalment diumenge, es va començar amb el mercat artesà als carrers del centre del municipi, més la demostració de la ferrada d’animals i el guarniment de carruatges abans de la gran cavalcada tradicional. Va tancar la celebració dels actes, les curses al castell per a totes les edats amb ases, ponis, mules i cavalls.