Els Traginers de Balsareny recuperaran el format habitual

140
Pla general de la cavalcada dels traginers, un dels actes principals de la festa de Balsareny. Imatge del 16 de febrer del 2020. (Horitzontal)

Balsareny tornarà a celebrar la seva tradició més arrelada: els Traginers. Després de la cancel·lació l’any passat per la pandèmia, la festa tornarà del 17 al 20 de febrer amb tota la seva plenitud. També serà el primer gran esdeveniment popular sense restriccions que se celebrarà al Bages.

La comissió organitzadora treballa amb aquesta previsió, comptant que divendres 11 de febrer s’aixecarà la suspensió de l’oci nocturn i, d’aquesta manera, els Traginers podran recuperar els concerts de nit sense limitacions d’horari ni aforament. També es confia a celebrar els actes al carrer tot i la multitud que s’espera en la tradicional cavalcada de diumenge.

La incògnita a hores d’ara és el format de la ruta del Traginer de dissabte al vespre. La comissió organitzadora està pensant a fer una trobada estàtica a la plaça Ricard viñas o fer la tradicional passada de bar en bar. Així doncs, fins a darrera hora la comissió no detallarà com seran els actes habituals de la festa.