El Centre de Control dels Bombers de la Regió d’Emergències Centre, hauria de desplaçar-se a Bellaterra aquest estiu, segons una reunió celebrada el desembre entre el grup intercentre i la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments.

A la reunió celebrada el 10 de desembre, es presentava la proposta del nou decret que ha de regular les funcions de guàrdia dels bombers de la Generalitat i en l’últim punt, l’administració va explicar la possibilitat de re-agrupar les sales de control a Bellaterra i Tarragona.

El centre de Control de la Regió d’Emergències Centre, es fa càrrec de distribuir els cossos d’emergència de les comarques del Bages, Osona, Solsonès, Moianès, Berguedà, Cerdanya i Alta Anoia. Si es fes la centralització de les sales de control, passarien de 7 a 2 a tot Catalunya. L’any 2002, es va decidir ampliar les regions a 7 per millorar-ne la gestió, a causa dels incendis del 95.

El Tècnic Especialista Operador de Control a la Regió d’Emergències Centre, que s’ha encarregat de la difusió d’aquest punt en el decret que ha generat malestar entre els treballadors, Toni Marlès, ha explicat en declaracions a Ràdio Sant Fruitós que la nova distribució faria perdre eficiència a la gestió de les emergències i que complicaria la vida laboral i personal dels treballadors.

A l’entrevista, Marlès explica quina és ben bé la tasca d’un Tècnic Especialista Operador de Control i per què la possibilitat de re-agrupar les regions desagrada als treballadors.

Imatge de l’ADF Pla de Bages durant les tasques d’extinció de l’incendi del 3 d’agost del 2015. Autor: ADF Pla de Bages