Els taxis de Santpedor seran 5 cèntims més cars, però no tindran suplement les nits especials

154
El ple ordinari de Santpedor de desembre.
El ple ordinari de Santpedor de desembre.

El ple municipal de Santpedor d’aquest mes de febrer votarà les tarifes dels taxis pel pròxim any. A més, el ple tindrà com a protagonistes la sol·licitud a UNICEF del segell de ciutat amiga de la infància, el canvi de nom de Plaça Gran a Plaça Gran U d’octubre i dues mocions: una presentada per la CUP que demana instal·lar cartelleres populars i una altra presentada per Santpedor en Comú Podem per demanar a la Generalitat que garanteixi uns pressupostos socials a Catalunya.

Les noves tarifes dels taxis a Santpedor

Santpedor decidirà al ple municipal d’avui la nova tarifa del servei de taxis. La baixada de bandera serà 5 cèntims més cara, però les nits com Cap d’Any o Nadal deixaran de tenir un suplement de dos euros. Ho explica l’alcalde de Santpedor, Xavier Codina.

L’alcalde de Santpedor, Xavier Codina

Santpedor: ciutat amiga de la infància

A més, a l’ordre del dia del ple d’avui, també destaca el dictamen que explicarà la regidora d’Infància, Roser Llobera, per demanar el reconeixement a UNICEF de Santpedor com a ciutat amiga de la infància. Per obtenir-lo, l’Ajuntament haurà de provar que garanteix els drets dels infants conforme la convenció que es va signar a les Nacions Unides l’any 1989.

Canvi de nom: de Plaça Gran a Plaça Gran U d’octubre

El ple d’avui, també certificarà el canvi de nom de la Plaça Gran de Santpedor a Plaça Gran U d’octubre. Un canvi que es prepara des del ple del passat mes d’octubre a partir d’una moció presentada per la CUP i que van subscriure Esquerra Republicana i Junts per Santpedor.

Aquest canvi, però, no ha agradat a Santpedor en Comú Podem que critica el procés que s’ha seguit. L’Ajuntament es va comprometre a consultar amb els veïns de la plaça si estaven d’acord amb el nom. Després que a l’últim ple es sabés que a la consulta només van participar 3 veïns, els comuns creuen que s’hauria d’haver obert a tot el poble.

Dues mocions: cartelleres populars…

Un cop es tractin els dictamens, el ple comptarà amb dues mocions. La primera l’ha dut la CUP-Amunt i és una proposta per posar cartelleres populars al municipi. El líder del grup, Aniol Vila, explica que a les de l’Ajuntament només s’hi poden penjar cartells de caire institucional i, per tant, no donen l’oportunitat de penjar altra tipus d’informació.

El líder de CUP-Amunt, Aniol Vila

… i uns pressupostos socials

Per la seva banda, Santpedor en Comú Podem ha presentat una moció, que el grup ja ha dut a altres ajuntaments, que demana a la Generalitat uns pressupostos socials. Ho explica el líder del grup municipal, Jesús Puig.

El líder de Santpedor en Comú Podem, Jesús Puig

Des del grup, diuen que el govern de Pedro Sánchez prepara uns pressupostos que tenen en compte les propostes que arriben des dels municipis i, per això, els comuns a Santpedor també volen demanar a la Generalitat que ho faci. Tot plegat, després de l’anunci del president Quim Torra de tirar endavant els pressupostos abans de convocar unes noves eleccions.

Un ple per tancar fronts oberts

D’altra banda, el ple també resoldrà assumptes que es porten tractant des de fa mesos com el recurs de reposició a l’empresa encarregada de la recollida de deixalles porta a porta o la quarta quota, de sis en total, per l’urbanització del Mirador de Montserrat.