Un cop ha acabat el curs escolar, el sindicat USTEC ha tornat a sortir al carrer aquest cap de setmana per lamentar l’endarreriment fins a finals de juliol de l’adjudicació de places docents pel curs que ve. 

Educació va informar fa pocs dies que endarreria unes tres setmanes l’adjudicació de places a causa de l’increment de funcionaris que es preveu de cara al curs que ve. Aquesta adjudicació es gestiona a través d’una aplicació informàtica i des del Departament els han demanat més temps per garantir que funcioni correctament. Des dels sindicats, però, consideren que és una vulneració dels seus drets. 

La begenca i presidenta d’USTEC, Iolanda Segura, exigia la compareixença de la consellera d’Educació, Anna Simó, i la convocatòria urgent d’una mesa sectorial per abordar la situació. De fet, insinuava que el problema de la conselleria no és que necessitin temps per gestionar l’aplicació, sinó que  no té places suficients per col·locar les 31.153 persones que seran funcionàries de cara al curs vinent. Una xifra de la que des del Govern s’han mostrat orgullosos en tot moment perquè ha significat un augment considerable de les places de professors.