Els santpedorencs s’auto organitzen per garantir el dret a vot l’1-O

129
El Govern de la Generalitat ha presentat avui el model d'urna amb què es votarà l'1-O
El Govern de la Generalitat ha presentat avui el model d'urna amb què es votarà l'1-O

Santpedor ho té tot a punt per votar l’1-O. Tot i l’ordre de la Fiscalia General de l’Estat als Mossos d’Esquadra perquè precintin tots els col·legis electorals, els veïns de Santpedor no tenen intenció de renunciar al seu dret a vot tant fàcilment. Al llarg d’aquesta setmana s’han succeït reunions obertes en què han participat entitats, partits polítics i individuals, per organitzar una resposta pacífica a la repressió de l’estat que garanteixi l’obertura dels col·legis electorals diumenge al matí per anar a votar.

En aquest sentit, ha sortit a la llum la proposta de l’AMPA de l’escola Riu d’Or, que és col·legi electoral, d’organitzar la ‘Festa de la Tardor’ durant el cap de setmana. Una festa que començaria dissabte amb activitats de tot tipus, música, sessió de cinema, i bivac. I és que fer nit en grup a les instal·lacions del centre la nit de dissabte a diumenge és en última instància l’objectiu de la mobilització, amb la qual es vol impedir la clausura de l’escola com a col·legi electoral. També s’estan organitzant propostes similars per als altres dos col·legis electorals del poble, la Biblioteca Pare Ignasi Casanovas, i la Capella de Sant Andreu. Així com als col·legis de la resta de municipis de Catalunya.

Aquests tres són els col·legis electorals habituals en comicis electorals a Santpedor, que l’Ajuntament ja fa mesos va avisar que cediria a la Generalitat per a poder-hi votar amb normalitat.