La cerimònia es va fer als jardins Artigas de la Pobla de Lillet

Els jardins Artigas de la Pobla de Lillet, van acollir el certamen d’elecció de l’Hereu i la Pubilla de la Catalunya Central. Un certamen que es fa un cop l’any i que escull els representants del pubillatge de les comarques centrals. Durant el matí, els 8 candidats i les 13 candidates als títols, hereus i pubilles dels seus pobles, van fer els exàmens d’avaluació. El jurat estava compost per regidors i delegats del pubillatge dels pobles que mantenen la tradició, autoritats de Foment de les Tradicions Catalanes, així com els representants que acabaven el seu cicle com a intercomarcals.

Els títols sortints anaven dient, un per un, el candidat o candidata que el succeiria, i la votació del jurat va somriure als santfruitosencs Roc Grandia i Mariona Sagués, que van ser escollits Primer Fadrí i Primera Dama de la Catalunya Central, succeint precisament a dos navarclins, Bernat Bernabeu i Laia Medalla.

Els altres escollits van ser la solsonina Laia Ribalta i odenenc Bernat Gil, segona Dama i segon Fadrí, i el navassenc Jordi Busquets i la balsarenyenca Judit Capdevila, que van obtenir el màxim títol intercomarcal al ser Hereu i Pubilla de la Catalunya Central. La solsonina, Alba Algué, Pubilla de Catalunya, va fer el parlament final i l’acte es va cloure amb el cant dels Segadors.