Els santfruitosencs Roc Grandia i Mariona Sagués, són nomenats Primer Fadrí i Primera Dama de la Catalunya Central

202

La cerimònia es va fer als jardins Artigas de la Pobla de Lillet

Els jardins Artigas de la Pobla de Lillet, van acollir el certamen d’elecció de l’Hereu i la Pubilla de la Catalunya Central. Un certamen que es fa un cop l’any i que escull els representants del pubillatge de les comarques centrals. Durant el matí, els 8 candidats i les 13 candidates als títols, hereus i pubilles dels seus pobles, van fer els exàmens d’avaluació. El jurat estava compost per regidors i delegats del pubillatge dels pobles que mantenen la tradició, autoritats de Foment de les Tradicions Catalanes, així com els representants que acabaven el seu cicle com a intercomarcals.

Els títols sortints anaven dient, un per un, el candidat o candidata que el succeiria, i la votació del jurat va somriure als santfruitosencs Roc Grandia i Mariona Sagués, que van ser escollits Primer Fadrí i Primera Dama de la Catalunya Central, succeint precisament a dos navarclins, Bernat Bernabeu i Laia Medalla.

Els altres escollits van ser la solsonina Laia Ribalta i odenenc Bernat Gil, segona Dama i segon Fadrí, i el navassenc Jordi Busquets i la balsarenyenca Judit Capdevila, que van obtenir el màxim títol intercomarcal al ser Hereu i Pubilla de la Catalunya Central. La solsonina, Alba Algué, Pubilla de Catalunya, va fer el parlament final i l’acte es va cloure amb el cant dels Segadors.