Els santfruitosencs rebutgen la decisió de la justícia espanyola

88

Desenes de veïns es van concentrar dijous davant l’Ajuntament per demanar i reclamar llibertat i democràcia als presos polítics. En un inici, la concentració estava convocada per donar suport als membres del Govern i del Parlament, però la decisió de la justícia espanyola d’empresonar als consellers va fer que la concentració prengués un caire més reivindicatiu.

Llibertat” va ser el clam unitari que es va sentir a tot el país per denunciar l’abús de poder de la justícia espanyola i per remarcar que Catalunya “ha sofert un cop d’estat”, tal com diu el manifest conjunt que es va llegir davant de tots els Ajuntaments. Llibertat per a uns presos polítics que, segons el document, l’únic que van fer és culminar l’encàrrec democràtic de proclamar la república catalana.

A Manresa, per exemple, també s’ha exigit una vaga general i han assegurat que no tenen por i que el govern no està sol.  Un dels moments més emotius ha estat quan una violoncel·lista ha tocat El Cant dels Ocells sota el silenci de tota la plaça. A partir d’avui també ho faran cada vespre davant l’Ajuntament fins que alliberin als presos polítics. És una iniciativa que va començar a Sant Fruitós de Bages i que poc a poc s’hi van sumant més municipis. Des de l’organització, doncs, s’ha demanat que cada dia es tornin a trobar davant de l’Ajuntament i que, sobretot, diumenge tothom es concentri a Barcelona.