Els santfruitosencs propietaris d’un gos tenen fins el 30 d’abril per identificar la seva mascota gratuïtament amb el mètode de l’ADN

121

Els santfruitosencs propietaris d’un gos poden identificar l’animal, de forma gratuïta, durant els mesos de març i abril. Tots els gossos censats a Sant Fruitós de Bages han d’estar obligatòriament identificats pel patró d’ADN tal i com estableix l’Ordenança Municipal de Tinença d’Animals. La campanya d’identificació gratuïta finalitza el 30 d’abril, i el seu objectiu és el de localitzar i identificar els propietaris dels animals que no recullin els excrements de les seves mascotes.

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha establert un acord amb els 3 centres veterinaris del municipi per tal que els ciutadans puguin dirigir-se al que creguin més convenient. El patró d’ADN s’aconsegueix a través d’una analítica de la sang o de la saliva del gos. Mònica Cruz, regidora de Santitat, ho ha explicat a Ona Bages. “És un prova que es fa a través de la sang o a través de la saliva i és totalment gratuïta. L’objectiu de la campanya és poder tenir aquest cens genètic, que ens permetrà identificar aquells propietaris de gossos que no recullen els excrements de la via pública”.

Un cop es tenen els resultats, els propietaris rebran una xapa metàl·lica identificativa de l’animal amb el número de cens, el nom de l’animal i el telèfon on contactar en cas de pèrdua del gos. L’alcalde del poble, Joan Carles Batanés, ha explicat a Ona Bages el que podria succeir als propietaris que no complissin amb la nova normativa. “Clar, si la Policia Local, anant pel carrer, para a una persona que va amb el seu gos i no porta xip, que podria ser, o porta xip, resideix aquí a Sant Fruitós i no està donat d’alta en el cens municipal, doncs això és sancionable. Per tant, aquella gent que tingui el gos amb el xip però que no faci la prova de l’ADN, a través d’aquesta comprovació de la Policia Local, es sabrà a l’instant si aquella persona ha incomplert aquesta ordenança de l’obligatorietat de passar a l’ADN”.

L’Ajuntament, però, espera no haver d’arribar a aquest punt i confia que la conscienciació donarà els seus fruits. Sant Fruitós de Bages va decidir tirar endavant el mètode de l’ADN després de veure que municipis com Sant Joan de Vilatorrada, Callús o Súria ho han implantat amb bons resultats.