El basket beat és un taller socioeducatiu que combina els moviments corporals per fer música amb pilotes de bàsquet. És per tots els públics i es pot adaptar a totes les necessitats. En aquest context, el bot de la pilota es converteix en un instrument per crear “moviment, art, educació i acció social”.

A Sant Fruitós ja fa més d’un any que es van iniciar i el resultat va ser molt bo. Així, l’Ajuntament va apostar-hi de nou aquesta tardor per oferir aquests tallers al municipi. Aquí tot va començar arran dels actes de “Sant Fruitós Ciutat del Bàsquet Català 2016”, però l’activitat va arribar per quedar-s’hi. Ara, es preparen per la mostra de tallers de Basket Beat que es farà a Sant Joan de Vilatorrada el proper 17 de desembre, a les 6 de la tarda, a Cal Gallifa. És la segona edició d’aquesta mostra i comptarà amb l’actuació de l’orquestra Big Band Basket Beat Barcelona.

L’entrada és lliure i la podeu aconseguir al Nexe-Espai de Cultura en horari d’atenció al públic fins el dimarts 12 de desembre.

Hi haurà una quinzena de santruitosencs i podran posar en pràctica el que han estat preparant des de l’octubre. Ens en parla la tècnica de joventut del Nexe, Paula Mora:

Només al curs 2016-2017, el basket beat va acompanyar a gairebé 3.000 persones, tant en entorns en risc com en entorns formatius i acadèmics. Hi van col·laborar fins a 61 entitats de tot Catalunya, com és el cas del Consell Comarcal del Bages, a través del qual va arribar a Sant Fruitós.