Els Robots Socials agafen protagonisme durant la pandèmia i les mesures d’aïllament i distanciament social comencen a ser crucials per frenar la propagació de la COVID-19.

Alguns ja s’estan incorporant, tot i que amb comptagotes, a activitats on la seva participació permet reduir la càrrega de feina i ajudar a prevenir el risc
de contagi en hospitals i altres llocs públics. La investigadora Ramón y Cajal a la Universitat Pompeu Fabra Laura AymerichFranch, explicava ahir a la Central d’Ona Bages, que els robots ajuden a salvaguardar les activitats que haurien de fer els humans i que farien amb diferents perills.

 

Segons Aymericha dia d’avui, els robots comencen a tenir un rol diferent de les societats. Treballen en entorns més perillosos per als humans. Com transportar menjar en un pacient a un hospital, ara pren una nova dimensió renovada, per prevenir. De fet, la mateixa Aymerich assegura que els robots tenen un rol significatiu, en espais on és la màquina que et diu si t’has de posar la mascareta, si no pots entrar a algun lloc perquè tens la temperatura massa alta, etc.

Segons la científica actualment hi ha 240 casos que fan específicament funcions amb la covid i es poden trobar en hospitals, hotels, centres comercials entre d’altres. Una altra de les discussions que hi ha recentment és si els robots ens prenen la feina. Una visió, que segons Aymerich també està canviant.

 

A tot això assegura que depenent del robot pot costar entre uns 5MIL i 50MIL euros.