Els restauradors de la Catalunya Central reben amb indignació les noves mesures anunciades pel Govern

158
Pla mitjà del cuiner del Golden de Manresa guardant l'estoc de menjar a la nevera. Imatge del 21 de desembre de 2021 (Horitzontal)

Després d’un any de tancaments i de restricicions horàries i d’aforament, el sector de la restauració ha rebut amb indignació un nou revés per part del Govern. Tot plegat, a quatre dies de Nadal, amb les reserves fetes i el menjar comprat. Un d’ells és el Golden de Manresa. En parla el seu propietari, el Rafael Carmona.

Una situació semblant és la que explica el copropietari del restaurant Las Vegas, Xavier Garcia, que considera que les restriccions s’haurien de fer extensibles en altres sectors.

Precisament, un altre dels sectors afectats per les noves mesures és el del comerç que, si així ho aprova el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, hauran de reduïr l’aforament al 70%.

Una mesura que des de l’Associació de Comerciants del Carrer Guimerà asseguren que no els afectarà gaire. Amb tot, la presidenta, Neus Uró, assegura que la limitació de les trobades a deu persones, si que repercutirà en les compres nadalenques.

Amb tot, Uró assegura que després de dos anys d’anades i vingudes pel què fa a les restriccions, el sector ja està acostumat a adaptar-se al que vagi passant.