Els regidors de l’equip de govern de Sant Fruitós surten al pas de les crítiques de l’oposició a l’alcalde

141
Roda de premsa dels regidors de Gent fent Poble.
Roda de premsa dels regidors de Gent fent Poble.

Els regidors de Gent Fent Poble lamenten les crítiques personificades a l’alcalde per la gestió de la COVID-19. Consideren que en les darreres setmanes, han fet acusacions directes a Joan Carles Batanés i recorden que l’equip de govern el formen 6 persones. A més, creuen que en alguns casos també han faltat al respecte a diversos voluntaris del municipi.

Tot plegat ho van explicar en una roda de premsa els regidors a l’equip de govern exceptuant l’alcalde. És a dir, Xavier Racero, Núria Clarella, Cristian Marc Huerta i Carme Cruz; Íngrid Bonells no hi va poder assistir. En primera instància, van desmentir algunes informacions que s’han publicat els darrers dies sobre el repartiment de roses i mones. Una d’elles diu que Joan Carles Batanés va obligar a treballadors municipals a fer el lliurament porta per porta quan sabia que tenien COVID-19. Els regidors van explicar que les persones que hi van participar es van oferir voluntàriament i que se’ls hi va fer la prova per la COVID-19 el 21 d’abril. La consigna que els hi van donar les autoritats sanitàries, a més, era que si al cap de 24 hores de fer la prova, no els deien que eren positius és que eren negatius i, per tant, els regidors van entendre que els voluntaris no eren positius.

En qualsevol cas, el tinent d’alcalde, Xavier Racero, va explicar que totes les crítiques anaven dirigides a una persona i considera que és una falta de respecte tan al grup que l’envolta com als treballadors que van participar voluntàriament del repartiment.

El primer tinent d’alcalde, Xavier Racero

En aquesta línia, la regidora de sanitat, Núria Clarella, va lamentar que les crítiques es fessin extensives als voluntaris que van participar perquè van seguir tots els protocols de seguretat i ho van fer altruistament.

La regidora de sanitat, Núria Clarella

Amb tot, dels 35 treballadors de l’Ajuntament que van passar el test del coronavirus, cinc d’ells van donar positiu i van rebre la notificació el dia 27 d’abril. Racero va no va negar que alguns dels voluntaris podien ser positius per COVID-19, però va insistir que segons el que els havien dit els metges, l’equip de govern tenia entès que no ho eren.