Els pressupostos de Sallent disminueixen un 10% respecte al pressupost de l’any 2019. Un total de 9.474.870,18 euros són els que l’Ajuntament de Sallent podrà invertir aquest 2020 al poble. Durant el ple les dues oposicions van estar d’acord que era un pressupost on no es veia la línia clara del govern i Esquerra va explicar que molts projectes venien del 2019 i no es podien ignorar.

L’equip de govern, liderat amb majoria absoluta per Esquerra Republicana, va exposar a través de la regidora d’Hisenda, Carme Escamez, que les grans inversions hi figura la millora de la Casa Museu Torres Amat i la reforma del barri de l’estació entre d’altres. Una de les millores que ha volgut implantar el nou govern és donar els mateixos serveis però reduir els seus costos, com per exemple, el projecte dels dinars acompanyats.  

Pel que fa a l’oposició, Fem Poble, va explicar quines eren les seves propostes i que es basaven en la residència, habitatge, drets socials i sostenibilitat. Van deixar sobre de la taula un projecte d’habitatge per a Cal Bosch amb 100.000 euros, un local on hi ha l’entitat “El Carrilet” i el local dels Gegants i Nans de Sallent. Dins de les seves propostes també hi va tenir espai un estudi d’urbanisme amb perspectiva de gènere amb l’aplicació d’algunes primeres mesures. Guillem Cabra, però, va deixar clar que eren un presupostos continuistes.

Per altra banda, Junts per Sallent Cabrianes i Cornet, el grup de l’oposició que lidera David Saldoni, va exposar durant el ple que els pressupostos “seguien la línia dels anteriors i això fa que el motor no vagi parant”. Malgrat això, també van assegurar que els pressupostos “no segueixen cap línia i per tant no sabem cap a on van”. 

Abans del ple, però, ja van fer un comunicat on l’habitatge social, la millora i construcció de nous equipaments com la residència, i el desenvolupament industrial, van ser les principals idees. David Saldoni va explicar que amb els presupostos no s’havia vist cap a on volia tirar l’equip de govern.

Igual que Fem Poble, també van valorar que el nou equip de govern continuï amb una política de renovació d’habitatges buits per a lloguer fins a crear un parc d’habitatge social; i la redacció d’un pla de futur pel nucli antic que, entre altres coses, permeti donar sortida a la quantitat d’habitatges buits que hi ha actualment. 

Malgrat que al principi van explicar que molts projectes havien continuat amb la mateixa línia, asseguren que moltes propostes haurien de seguir una mateixa línia com la millora de l’edifici Puig Elias, el camp de futbol, el passatge de les Vinyes, o la casa Torres Amat entre d’altres. Pel que fa l’equip de govern va explicar que els presupostos han seguit una mateixa línia perquè venen del 2019 i no es poden ignorar.

Amb tot, es va fer un minut de silenci en record de la recentment desapareguda Rosa Argelaguet.