La creació d’una comissió per redactar un Pla de xoc per pal·liar els efectes de la COVID-19 i els pressupostos per aquest 2020 protagonitzaran el ple ordinari del mes de maig a Santpedor. Es celebrarà telemàticament i es podrà seguir demà a Youtube a partir de les set de la tarda.

La comissió per redactar el Pla de xoc

El ple extraordinari del passat 28 d’abril va deixar el més calent a l’aigüera i no es va aprovar la proposta de comissió que van presentar els grups de l’oposició. Tot i això, l’equip de govern va posar sobre la taula la possibilitat de consensuar-la entre tots els grups municipals. Durant aquestes setmanes s’han posat d’acord amb qui formarà i com treballarà la comissió que s’encarregarà de redactar el Pla de xoc que servirà per reduir els efectes de la crisi econòmica del coronavirus. L’alcalde de Santpedor, Xavier Codina, explica que van preparar un esborrany de la comissió i cada partit va esmenar-lo.

L’alcalde de Santpedor, Xavier Codina

En general, l’oposició celebra que la comissió compti amb el vist-i-plau de tots els grups. El líder de la CUP-Amunt, Aniol Vila, explica que han aconseguit la comunicació entre govern i oposició que buscava el seu partit.

El líder de la CUP-Amunt, Aniol Vila

En la mateixa línia, el líder de Progrés Municipal, Ferran Tarazona, també dona per bona la comunicació entre partits i afegeix que des de l’últim ple poden estar més al dia de les mesures que es prenen des del consistori.

El líder de Progrés Municipal, Ferran Tarazona

Per part de Santpedor en Comú Podem, però, el seu líder, Jesús Puig, lamenta que la comissió s’hauria d’haver creat temps enrere.

El líder de Santpedor en Comú Podem, Jesús Puig

La comissió la formaran representants dels diferents partits i puntualment, s’hi afegiran els responsables de les regidories que es vegin afectades pel Pla de xoc.

Els pressupostos del 2020

D’altra banda, Santpedor serà dels municipis que més ha trigat a aprovar els pressupostos municipals perquè la declaració de l’Estat d’alarma va impedir que el ple els tirés endavant al març. Això sí, l’avantatge és que hi han pogut afegir una partida que comptarà, de moment, amb 180.000 euros per pal·liar els efectes de la COVID-19.

Aquesta partida, però, tindrà més capital al llarg del temps perquè s’hi afegiran els diners de diverses activitats que s’hauran de cancel·lar a causa de la pandèmia. Ho explica Xavier Codina.

L’alcalde de Santpedor, Xavier Codina

La licitació per la gestió dels Gallarets

El ple, entre altres temes, també durà a l’ordre del dia la licitació per portar l’escola bressol Els Gallarets. Una licitació que no acaba d’agradar als grups de l’oposició. En el cas de la CUP perquè defensen la municipalització dels serveis; Progrés Municipal perquè no estan convençuts quina és la millor manera de gestionar l’escola; i, finalment, Santpedor en Comú Podem creuen que una licitació no és la millor via.

Els líders dels grups de l’oposició

Amb tot, serà el segon ple telemàtic de l’Ajuntament i el primer ordinari que es celebra des que es va declarar l’Estat d’Alarma.