Els presos tornen a ingressar a Lledoners fent una crida a la unitat

141
Els presos abans d'entrar a Lledoners. - FOTO: ACN

A Lledoners, els presos polítics ja han fet nit a la presó i no podran tornar a sortir fins d’aquí a 6 mesos, quan tindran permís. Al matí el jutjat de vigilància penitenciària els ha anul·lat el tercer grau a Oriol Junqueras, Jordi Sanchez, Josep Rull, Jordi Turull, Jordi Cuixart, Raül Romeva i Joaquim Forn. A la tarda, Òmnium Cultural ha convocat un acte a les portes de la presó. L’entitat ha muntat un escenari semblant al del juliol perquè poguessin parlar abans del reingrés. Centenars de persones s’han aplegat per rebre’ls.

L’hora límit per entrar era a les 9 i des de les 6 de la tarda s’han començat a aplegar els concentrats que, segons els mossos, han arribat a ser-ne 1.000. Tots els presos han arribat en cotxe i han fet les últimes passes fins a la presó a peu i envoltats de les persones que han anat fins a Lledoners. L’únic que no hi ha anat és Josep Rull que arran d’una intervenció quirúrgica lleu encara no ha ingressat a la presó.

Un cop van ser a les portes, Jordi Cuixart i Oriol Junqueras van reivindicar el mandat de l’1 d’octubre i la victòria de l’independentisme el passat 14 de febrer.

I en la mateixa línia van anar Jordi Sánchez i Jordi Turull.

Tots ells, a més, van assegurar que creuaven les portes resignats, però convençuts de les seves idees. Hi posava veu Raül Romeva.

I Joaquim Forn no va voler passar per alt que la decisió de l’eurocambra d’aixecar la immunitat a Puigdemont, Comín i Ponsatí coincidís amb la retirada del tercer grau.

Els manifestants els van rebre amb cartells d’amnistia. No hi va haver cap incidència, però en alguns moments no es va respectar la distància de seguretat.