Els pressos arriben a LLedoners.

157

Els líders independentistes ja han passat la primera nit a Lledoners i ahir a la nit Joan Bonanit els va tornar a saludar des de fora de la presó, en aquest cas acompanyat d’unes 500 persones que s’hi van concentrar per donar-los suport. Tots set van arribar a la presó a primera hora de la tarda després d’un llarg periple de gairebé tres dies.

Passaven cinc minuts de les tres, quan els presos van arribar a Lledoners procedents de Brians 2. Viatjaven en dues furgonetes, una blanca i una altra vermella, escoltades pels Mossos d’Esquadra. Una d’elles duia les finestres abaixades i Joaquim Forn i Jordi Turull van poder saludar als que els rebien a fora amb crits de “no esteu sols”.

A penes portaven dues hores de retorn a la presó, que ja van rebre la primera visita, la del president Quim Torra, que va demanar-ne l’absolució i la posada en llibertat immediata. Alguns d’ells també es van poder reunir amb l’advocat Jordi Pina, que després va parlar als concentrats a fora de la presó.

Pina s’adreçava així al mig miler de persones que al vespre es van concentrar a l’esplanada de darrera la presó, on es va llegir un manifest que exigia l’absolució dels presos i demanava que el judici es declari nul per la vulneració de drets fonamentals. També va intervenir l’eurodiputada i parella de Raül Romeva, Diana Riba.

L’acte el va tancar Joan Bonanit amb el seu popular crit a tots els presos i és que ahir ja va tornar a reprendre el seu costum  i continuarà així mentre segueixin empresonats.

De nou a Lledoners,els set presos tornen a estar al mòdul dos, el mateix que van ocupar abans del febrer quan van marxar cap a Madrid per anar al judici del Suprem.