Els Pastorets de Santpedor renoven Rovelló i Lluquet després de 8 anys

150
Joan Prat com a Lluquet (esquerre) i Quico Esquius com a Rovelló (dreta) FOTO:JOAN PRAT
Joan Prat com a Lluquet (esquerre) i Quico Esquius com a Rovelló (dreta) FOTO:JOAN PRAT

Joan Prat i Quico Esquius eren Lluquet i Rovelló dels Pastorets des del 2010, quan juntament amb altres persones van reimpulsar de nou aquesta popular obra al poble, després de més de 10 anys que no es feia

Joan Prat i Quico Esquius aquest any veuran els Pastorets de Santpedor des de la platea, després de vuit anys protagonitzant l’obra com a Lluquet i Rovelló, respectivament. Tots dos han repassat a Ona Bages l’evolució d’aquesta obra tradicional que a Santpedor aplega ja prop de 100 persones, i que ells i d’altres companys van recuperar al 2010 després de més d’una dècada sense que es representessin.

La impulsora de recobrar els pastorets va ser la Berta Fortó, juntament amb l’Eladi i l’Ernest Felip, que ja havien fet de Lluquet i Rovelló en edicions anteriors. Precisament Ernest Felip va oferir a Prat i Esquius de fer els dos papers protagonistes.

Al llarg dels anys tots dos han agafat molta complicitat dalt l’escenari. Ho explica el Joan: “amb els anys agafes confiança i complicitat dalt l’escenari, i això la gent ho nota”. I afegeix que “a vegades improvisàvem i sortíem del guió, i després teníem feina a tornar-hi!”

Ara els rellevaran Jordi Grané i Sant Fornell com a nous Lluquet i Rovelló . Els Pastorets de Santpedor aquest any es representaran a Cal Llovet el 26 de desembre a les 19h, i el dia 6 de gener a les 18h.

ESCOLTA L’ENTREVISTA SENCERA AL JOAN PRAT I EL QUICO ESQUIUS FENT CLIC AQUÍ