Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

Els pastissers catalans preparen una nova campanya de la coca de Sant Joan amb optimisme

El gremi de pastissers confia vendre 1,8 milions de coques a Catalunya, una xifra similar a l’any passat, però aquestes seran més grans. 

Coincidint amb el relaxament de les restriccions i la possibilitat de fer trobades de més persones, aquest any es recuperen formats més grans, tal com es venia fent abans de la pandèmia. Això pot suposar un increment d’un 25% de quilos respecte el 2020. El president del Gremi de Pastisseria de Barcelona, Elies Miró, destaca que, en resum, es vendran més quilos de coca. 

El que no canvia aquest any és el rànquing de les varietats més venudes. Al capdavant continua la tradicional coca de crema, seguida de la coca de llardons i la que porta fruita. Tot i això, Elies Miró, també pastisser a Castellterçol, destaca que alguns establiments també aposten per ampliar l’oferta amb d’altres ingredients. 

Des del gremi de pastissers reivindiquen que aquest és un producte artesanal que s’elabora i es menja el mateix dia. Recomanen comprar-la en forns i pastisseries i posen en valor la qualitat d’un producte que no sigui industrial. 

A tot això, el president del gremi creu que els afavorirà el fet que la revetlla caigui en dimecres. De fet, no descarten que hi hagi clients que els comprin una coca per la nit de Sant Joan i una altra pel cap de setmana.

El pastisser Elies Miró mostra una coca de Sant Joan el 17 de juny del 2021 a Castellterçol - Foto: ACN
El pastisser Elies Miró mostra una coca de Sant Joan el 17 de juny del 2021 a Castellterçol – Foto: ACN