Els partits polítics a Santpedor engeguen motors de cara a les eleccions municipals

183
Col·legi electoral a la Capella de Sant Andreu de Santpedor a les eleccions municipals del 2015
Col·legi electoral a la Capella de Sant Andreu de Santpedor a les eleccions municipals del 2015

CUP i ERC presenten llista aquests dies, Progrés Municipal ja té nou candidat, El Comú de Santpedor fa roda de contactes, i Junts per Santpedor omple la Capella amb Campuzano

Les formacions polítiques de Santpedor es comencen a posar les piles de cara la recta final abans de les eleccions municipals previstes pel proper 26 de maig. Ho fan a més, amb el judici als presos polítics i la convocatòria sobtada d’eleccions generals, que ja estan enrarint les setmanes prèvies. Mentre que algunes com la CUP o ERC presenten llista entre aquest cap de aetmana i l’altre, altres ho faran properament però ja han anunciat candidat, com Junts x Santpedor, Progrés Municipal, o En Comú Podem.

Arriba la CUP

A Santpedor, aquest any es presenta una formació nova, la CUP, tot i que estan constituïts com a grup des de 2014. Els cupaires presentaran llista aquest diumenge 17 de març en un acte al migdia a la placeta del Born. Serà en format d’assemblea oberta i culminarà amb un vermut. En un comunicat, han avançat que “els membres de la llista cupaire formen part dels àmbits del feminisme, la cultura, l’educació, l’esport, la salut i l’acció social, així com del teixit associatiu del municipi”, i que “es tracta de persones que no volen fer de la política una professió, però que tenen un profund compromís social, al qual dediquen bona part del seu temps”. A hores d’ara, sembla que el nom que sona amb força per liderar la CUP Santpedor a les municipals és Aniol Vila, de 25 anys, vinculat des de sempre a vàries entitats del poble i al seu teixit associatiu.

Esquerra Republicana presenta llista

I justament el cap de setmana següent també presentarà la seva llista per les eleccions Esquerra Republicana de Santpedor. En aquest cas, sabem des de setembre que tornarà a estar liderada per Xavier Codina. L’acte, que es farà dissabte 23 de març a l’Auditori Convent de Sant Francesc, acabarà amb vermut i després dinar amb el President del Parlament de Catalunya, Roger Torrent.

Progrés Municipal canvia de cara

També hi ha novetats a Progrés Municipal, formació vinculada al PSC, que després de molts anys liderat per Fina Rodríguez a Santpedor, donarà a pas a Ferran Tarazona, de 33 anys, que ha treballat molts anys al poble i que assegura que properament presentaran la nova llista, amb gent “jove, apte i amb ganes de regenerar Santpedor”.

Junts x Santpedor porta Campuzano per parlar de pensions

Junts x Santpedor, abans PDeCAT, es presentaran sota el paraigües de la marca creada per Puigdemont amb Antoni Puiggros al capdavant, que ja ha sigut cap a l’oposició aquesta legislatura. Encara no hi ha data de presentació de la llista però ja estan organitzant actes. Com el d’aquest dimecres, en què el diputat del PDeCAT al Congrés, Carles Campuzano, va omplir la Capella de Sant Andreu per parlar del present i el futur de les pensions.

En Comú Santpedor segueix en ronda de contactes

Una altre partit que s’estrena en aquests comicis és En Comú Santpedor, replicant la fórmula d’Ada Colau a Barcelona, i amb el cercle local de Podem al cor de la formació. Jesús Puig en serà el candidat. Ho van anunciar fa unes setmanes i des d’aleshores han fet ronda de contactes amb entitats i associacions del poble com CUSA, l’Associació de Dones El Ressò, associacions de veïns, o, aquesta última setmana, les AMPA de les escoles Llissach i La Serreta. Molt properament està previst que presentin la seva llista de forma oficial al poble.