Els partits del Bages se sumen a les crítiques generalitzades per la repetició d’eleccions

197

La repetició d’eleccions finalment és una realitat i els partits polítics del Bages se sumen a les crítiques generalitzades. Després de gairebé mig any sense govern i de setmanes de negociacions, Pedro Sánchez ha assegurat que ha estat “impossible” arribar a un acord entre partits. Per tant, els ciutadans hauran de tornar a votar el proper 10 de novembre.

Això no ha agradat a la majoria de partits de la comarca que ho qualifiquen d’irresponsabilitat. Els líders polítics comarcals consultats per Ona Bages coincideixen que la tossuderia del PSOE per governar en solitari ha portat a la situació actual.

El regidor d’En Comú Podem a Santpedor, Jesús Puig, creu que la ciutadania no es mereix tornar a unes eleccions i alerta que l’ascens de la dreta podria arribar a ser molt negatiu.

La regidora del PSC a Sant Fruitós de Bages, Cristina Murcia, ha explicat que encara no han valorat la notícia, però assenyala a la resta de partits com a responsables de la situació. Tot així, Murcia espera que finalment no siguin “unes eleccions extremes” i es pugui arribar a un consens mirant per l’interès comú.

Pel que fa als partits independentistes, que no han tingut un paper tant directe en les negociacions per la investidura, el President d’ERC Bages, Albert Mulero, ha explicat a Ona Bages que no els ha agradat la notícia de tornar anar a eleccions i que haurien preferit que PSOE i Podem arribessin a un acord de govern. Tot i així afirma que entomaran la convocatòria electoral amb força i aniran a totes. Esquerra va guanyar les eleccions generals a Catalunya i va aconseguir 15 diputats al Congrés.

Des del PDeCAT, la presidenta comarcal del partit, Ivet Castaño, també ha lamentat la repetició electoral, que considera que és el resultat d’un “fracàs” i de la incapacitat per arribar a acords.

La campanya començarà la nit del 31 d’octubre a l’1 de novembre, la de la castanyada, i durarà només una setmana.

Ona Bages ha intentat conèixer l’opinió de Ciutadans i el Partit Popular al Bages, però no ha estat possible contactar amb els seus representants.