Els municipis del Bages ja preparen les llums de Nadal

201

Com ja és tradició, als voltants del novembre els municipis comencen a preparar les llums de Nadal.

A Sant Fruitós de Bages ja estan muntant les estructures per col·locar-les i les encendran, com sempre, el 5 de desembre. L’empresa que porta el lloguer anual de l’enllumenat és Ximenez Catalunya S.L., que va guanyar el concurs públic l’any passat (i que és de dos anys) i que permetrà que aquest any hi hagi moltes més llums. I el cost puja gairebé a 34MIL 500èurus cada anualitat. En canvi, el muntatge de les llums el gestionen els que porten l’enllumenat públic de Sant Fruitós, l’empresa Soler.

Com a novetat d’aquest any, es millorarà la il·luminació del carrer Jacint Verdaguer, on hi ha la Residència L’Onada, i s’inclourà una petita sorpresa a la Màquina de Batre. Així ho ha dit el regidor d’obres públiques Cristian Marc Huerta:

A Sallent també s’acosta la hora de posar els llums al carrer. Es començaran a col·locar a mitjans de Novembre però NO s’encendran fins al 30 del mateix mes, coincidint -com sempre- amb la baixada del tió. Els llocs  on es podran veure els llums serà a les places del poble i els diferents carrers de cada any. El regidor de serveis i manteniment municipals, Salvador Sibila, ha explicat que els encarregats de fabricar les llums i col·locar-les són els joves del Turn on.

I a Santpedor es muntaran els llums a finals de novembre, però no s’encendran fins el 8 de desembre, pel pont de la puríssima. Des de l’Ajuntament concentren els esforços al nucli antic i aposten, això sí, per bombetes de i llums de baix consum. Parla l’alcalde del poble, i també encarregat de l’àrea de Via Pública, Xavier Codina.

La idea des de l’Ajuntament és mantenir la lluminària nadalenca però que cada cop tingui menys impacte energètic.