Els Mossos detenen 31 persones per tràfic de drogues a la Catalunya Central

85

Els Mossos desarticulen una organització a la Catalunya Central per tràfic de drogues. La policia va detenir 31 persones el passat 27 d’abril, acusades de pertinença a grup criminal i delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

La investigació es va iniciar a finals del 2020 a la comissaria de Berga, quan els agents van detectar que una familia del poble cultivava i venia marihuana. Després, es va esbrinar que els detinguts formaven part d’aquest grup criminal. En aquesta operació, s’ha intervingut 5.000 plantes de marihuana i 2.000 esqueixos.

El dispositiu policial va entrar a 31 domicilis entre Berga, Manresa, Espunyola, Sant Joan de Vilatorrada, Horta d’Avinyó, Santa Maria d’Oló i Llobera. En els escorcolls es van intervenir poc més de 32.000 mil euros en efectiu i es van localitzar 22 plantacions. També es va localitzar un kilo de cocaina.

Els detinguts van passar a disposició judicial el dia 30 d’abril, i el jutge va decretar presó per a tres dels arrestats i llibertat amb càrrecs per als altres