Els Mossos d’Esquadra visiten l’escola Riu d’Or i l’Ajuntament per demanar informació de l’1-O

135
L'escola Riu d'Or rep la visita dels Mossos
L'escola Riu d'Or rep la visita dels Mossos

Una patrulla de Mossos d’Esquadra s’ha presentat avui al matí a l’escola Riu d’Or per demanar informació sobre l’1-O. Els agents, vestits de paisà, ja van venir ahir al centre però van marxar perquè no hi havia la directora, Laia Val de Vilamaro, amb qui sí que han pogut parlar avui. També han visitat l’Ajuntament de Santpedor.

Els Mossos d’Esquadra estan visitant aquests dies totes les escoles, Ajuntaments, i centres que han de fer de col·legi electoral aquest diumenge pel referèndum de l’1 d’octubre. En les trobades amb els directors i responsables, se’ls entrega l’acta de requeriment i informació en compliment de la instrucció 5/2017 de la Fiscalia Superior de Catalunya. En aquesta acta, se’ls pregunta si han rebut alguna comunicació dels responsables del Departament d’Ensenyament per demanar la seva col·laboració en el referèndum i també se’ls exigeix que lliurin, si en tenen, material relacionat amb la celebració de l’1-O.

Tot plegat és un tràmit informatiu entre col·legis electorals i Mossos d’Esquadra, que ben aviat podria anar un pas més enllà. I és que aquesta mateixa tarda el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha ordenat a Mossos, Policia Nacional, i Guàrdia Civil, que tanqui tots els col·legis electorals per impedir-hi la celebració del referèndum.