Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic de drogues i al blanqueig de capitals. S’han detingut 27 persones, algunes d’elles les quals operaven en pobles del Bages i el Moianès com Monistrol de Calders, Artés i Sant Salvador de Guardiola. La investigació es va iniciar a finals de desembre del 2019 quan es va detectar l’existència d’una organització criminal dedicada al cultiu i tràfic intensiu de marihuana anomenada Clan Egara. Aquesta organització funcionava com un càrtel on cadascun dels seus caps disposava de les seves plantacions tot i que es donaven suport logístic i s’intercanviaven treballadors amb la finalitat de maximitzar-ne els rendiments.

El Clan Egara tenia capacitat per a produir anualment marihuana per un valor de sis milions d’euros. Al dispositiu policial hi van participar més de 150 agents d’intervenció, 130 d’investigació i 64 inspectors i tècnics d’Endesa.

Els agents han intervingut 186.000 euros, divuit vehicles valorats en 500.000 euros, diverses armes prohibides i material per a les plantacions de marihuana amb un valor d’1.500.000 d’euros

L’organització ha estat desarticulada completament i s’han intervingut els seus béns mobles i immobles, diners i s’ha destruït tot el material necessari per posar en funcionament i mantenir les plantacions.

Nou dels 27 detinguts en l’operació ja han ingressat a presó mentre que la resta han quedat en llibertat amb càrrecs.