El despreniment a les galeries de la mina de súria hauria estat a causa d’un cúmul d’errors i negligències, segons assegura l’informe de la Generalitat i els Possos, al qual ha tingut accés el País. 

Segons apunta aquest informe, dos geòlegs haurien estat treballant al mateix lloc on hores més tard hi va haver el despreniment que va acabar amb la vida de 3 persones. Diu que aquestes dues persones ja van notar que alguna cosa no anava bé, fins que els va caure una pedra de 20 kg a sobre. Van decidir marxar i van avisar el vigilant de seguretat del petit despreniment que havien patit a dins. Al cap d’unes hores, començaven el torn els tres altres geòlegs, un d’ells estudiant en pràctiques, i aquest vigilant no els hauria avisat de l’incident amb els seus dos companys del torn anterior.

Segons ha pogut saber ràdio Sallent, l’empresa hauria fet fora el vigilant de seguretat per negligència. Ara, el cas està en mans dels advocats, perquè aquesta persona considera que el despreniment de la mina no es podia preveure i tampoc ha trascendit si realment els altres dos geòlegs l’havien avisat dels possibles riscos.

Sigui com sigui, des de mossos asseguren que un cúmul d’errors evitables van acabar amb el tràgic desenllaç, però ICL, l’empresa, manté fins a hores d’ara que l’accident no s’hauria pogut evitar.