Els mercats ecològics i de proximitat de la Plaça Gran, i de segona mà i d’intercanvi de la Plaça de L’Església, van atraure desenes de persones en la seva primera edició

Desenes de persones va apropar-se dissabte a la primera edició dels Dissabte de Plaça Gran a Santpedor. Un esdeveniment que el primer dissabte de cada mes uneix al nucli antic del poble un mercat de productes ecològics i de proximitat, i un mercat de productes de segona mà i d’intercanvi. Tot plegat a més, amb activitats paral·leles com degustacions i àpats

La Plaça Gran de Santpedor va ser un dels epicentres d’aquesta fira, amb parades de productes de quilòmetre zero i ecològics. S’hi podien trobar productes de menjar com carn, làctics, ous o vegetals. Però també altres coses com ara sabons ecològics. A més, hi havia l’opció de fer una volta pel poble amb una ‘BURRICLETA’, una bicicleta elèctrica que molts es van animar a provar. Tot plegat va deixar satisfets als paradistes de del mercat. Ho expliquen l’Esperança de la botiga de sabons Bio Pompas, i la Raquel del Restaurant Els Solers:

 

Totes dues van participar de la fira com a paradistes. L’Esperança, de Bio Pompas, venia sabons ecològics, i la Raquel dels Restaurants Solers, va fer degustacions amb els productes que es venien a plaça.

 

Des de l’Ajuntament han quedat satisfets i valoren molt positivament aquesta primera edició dels Dissabte de Plaça Gran. Parla l’alcalde i responsable de Promoció Econòmica, Xavier Codina:

 

A part de les parades de productes ecològics i de proximitat a la Plaça Gran, va brillar amb llum pròpia el dinar que es va fer al Born i el Mercat de la Rampoina, a la Plaça de l’Església. Allà hi havia 15 parades amb productes de segona mà i d’intercanvi, però ja se n’han apuntat més de cara a l’edició del mes vinent. Val a dir que les botigues i comerciants del poble també van treure, la majoria, les seves paradetes al carrer.